Ik ben huurder
Ik ben huurder
Gebiedsvisies
WoCom kijkt per kern wat nodig is
WoCom wil van elk dorp, wijk en buurt weten wat er speelt. We kijken wat er goed en niet goed gaat, en daarna wat er nodig is. Dat doen we samen met onze partners. De gemeente, de dorps- of wijkraden, bewoners en de vertegenwoordiging van onze huurders. Waar mogelijk schuiven bijvoorbeeld de dorpsondersteuner, de wijkagent of andere voor dat gebied belangrijke personen en instellingen ook aan. Samen stellen we een gebiedsvisie op met aanbevelingen en maatregelen om een gebied krachtiger te maken.
Deskundige inbreng
Alle partners brengen hun eigen deskundigheid in. Bewoners bijvoorbeeld zijn de beste ervaringsdeskundigen als het om de woning en de woonomgeving gaat. Zij weten als geen ander wat er speelt in hun dorp, wijk of buurt.
Omgeving, leefbaarheid en woningen
Voor elke gebiedsvisie kijken we naar de omgeving, zoals de stenen, het groen en het verkeer. Ook de leefbaarheid en de sociale kant van wonen komen aan bod. De technische staat van de woningen – huur en koop – en andere gebouwen nemen we meteen mee en we willen alles weten over de voorzieningen waarbij je moet denken aan scholen, winkels en het verenigingsleven. Elke plek heeft zijn eigen inkleuring, omdat geen enkel dorp, wijk of buurt hetzelfde is.
Gebiedsvisie
We zetten de sterke en zwakke kanten en kansen en bedreigingen van de kern op een rij. Kijken wat er nodig is om het gebied krachtiger te maken en bedenken hier maatregelen voor. Deze informatie wordt verwoord in de gebiedsvisie.
Nieuwsgierig naar de gebiedsvisie van uw kern?
Onderstaande visies zijn al opgesteld.
De gebiedsvisies voor de andere kernen volgen.
Gebiedsvisie Aarle-Rixtel
Gebiedsvisie Beek en Donk
Gebiedsvisie Budel-Schoot
Gebiedsvisie Lierop
Gebiedsvisie Someren-Eind
Gebiedsvisie Heeze
Gebiedsvisie Lieshout
Gebiedsvisie Houtsdonk